11-10-10

Steve Lee: Travellin' Man 1963-2010

Some things should not be… 

Nu pas bereikt mij ook het bericht dat Steve Lee, de zanger van de Zwitserse melodieuze hardrockband Gotthard, niet meer onder ons is.

Tijdens een motortrip door de USA werden enkele motors tijdens een pauze aangereden en Steve werd door een motor geraakt. Alle pogingen om hem in leven te houden, draaiden op niets uit. Hij overleed nog ter plekke in Utah op 5 oktober.

Het was voor hem een droom om met een Harley door de VS te rijden, iets wat toch wat in de geest van de muziek van de band ligt. Hij werd 47 jaar. 

Steve Lee was samen met gitarist Leon Leoni het gezicht van Gotthard en was op geregelde tijdstippen in ons land te zien. Als frontman wist hij perfect het publiek te bespelen en vooral de vrouwelijke fans te bekoren.

Of hij nu op een festival stond of in een kleine club speelde, telkens pakte hij de locatie in met niet alleen zijn warme, licht hese stemgeluid, maar ook met zijn charme.

Of het nu furieuze rocksongs waren die je echt een schop onder je kont gaven, of (later meer en meer) mid tempo songs en ballads die je echt konden grijpen, er zat steeds ontzettend veel gevoel in. Hij zal erg gemist worden, zoveel is zeker.

Hoe het verder moet met de band zal de toekomst uitwijzen maar persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat ze met een andere frontman aan de slag zouden gaan.

Ik krijg het nu nog niet voor mekaar om naar Ronnie te luisteren, de Gotthard cd’s zullen nu ook even in de kast blijven vrees is. Maar dat maakt immers niet uit, op goede muziek staat geen datum.

Voor wie de band niet kent moet ze zeker eens youtuben of zien dat hij/zij de hand kan leggen op de live cd ‘Made in Switzerland’.

Gotthard Lee rand 2.jpg

http://www.gotthard.com/

17:47 Gepost in Muziek | Commentaren (3)

Commentaren

Ik las het nieuws tevens vandaag op melodic rock. Ben er nie goe van...Being at the wrong place at the wrong time...Such a shame.

Q

Gepost door: qube | 11-10-10

Jongens,

Wij wisten het al de woensdag :-(,want Nic de bassist van Jorn is beste maatjes van Steve Lee....Jorn and band hebben donderdag in genk het optreden innerlijk aan Steve Lee opgedragen..en ja..ik heb een traantje gelaten..en verdomme terrecht..wat een verlies..eerst Dio..en nu dit...lang leven opnamens..want binnen 3 maanden ga ik ze weer opzetten.....die cd's...R.I.P Steve.

Yorgo

Gepost door: Yorgo | 11-10-10

Damn Sue Ellen !!!!!!!!!

Gepost door: Robert of NYC | 12-10-10

De commentaren zijn gesloten.