08-01-11

Sad but true...

Mijn generatie is zeker bekend met de band Yesterday & Today, Y&T in de volksmond.

Op 7 januari is bassist Phil Kennemore overleden op 57 jarige leeftijd Kennemore leed al geruime tijd aan kanker. Y&T werd opgericht in 1972 maar pas in 1976, met de komst van Kennemore, werd de harde(re) kaart getrokken. Iedere klassieke (hard)rockfanaat heeft ongetwijfeld ‘Black Tiger’ of ‘Earthshaker’ in de kast staan.

Wat er met de band gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar ik vermoed dat Meniketti niet bij de pakken gaat blijven zitten – hij is immers de spilfiguur – en de 35th anniversary tour verderzetten. Kennemore werd gezien zijn toestand al tijdelijk vervangen. En of het allemaal hetzelfde gaat klinken weet ik nog niet, Kennemore was een sterk harmonyzanger, iets wat de band altijd kenmerkte.

Hopelijk is hiermee geen trend gezet voor 2011...

080911 Y & T 357.JPG

 

16:35 | Commentaren (0)

01-01-11

We're (still) here because we're here

Een bijzonder goede morgen!

Ja, echt, ik ben nu reeds enkele uren uit 'mijnen tram' en heb al heel wat huishoudelijk werk verzet. Leek me een goed begin van het nieuwe jaar, nl. de voornemens nog voor het écht inzetten van het jaar materialiseren.

Goed, gisterenavond liep het zo'n vaart niet. Beschaafd, zou ik zelfs durven poneren. Geel gelul en geouwehoer aan een godvergeten toog met teveel bier en vreemd volk en dito geurtjes en gebral. Neen, een frisse kop en met de neus een beetje in de lucht kijk ik naar 2011. Laat maar komen. Wat komt, dat komt. Je maintaindrai.

Straks nog wat bunkeren in een nog meer culinair kader om dan morgen compleet te chillen. "How cool is that?" (héhé)

Maar laat ik vooral niet vergeten ook u, mijn liefste lezer, mijn confraters en medebloggers, mijn apostelen en kritikasters, ja, zelfs 'mein liebster Feinden' en tegenpolen een bijzonder fijn, gezond, geëngageerd en uitermate uitdagend 2011 toewensen!

WENSKAART blog.JPG

 

Om toch een kleine terugblik op Tarkus' muzikale jaar te posten, hieronder de schijfjes die er er toch echt bovenuit staken. Voor alle duidelijkheid: mijn favoriete keuze nr 1 & 2 staan bovenaan, de rest (ja, het zijn er echt elf) staan in alfabetische volgorde.

01 anathema.JPG

ANATHEMA: we're here because we're here

02 STEVE_~1.JPG

STEVE HACKETT: Out of the Tunnel's Mouth

03 Aspera-Ripples.jpg

ASPERA: Ripples

04 Darkwater.jpg

DARKWATER: Where Stories end

05 Eluveitie.jpg

ELUVEITIE: Everything remains as it never was

06 haken-aquarius.jpg

HAKEN: Aquarius

07 Kamelot.jpg

KAMELOT: Poetry for the Poisoned

08 Nevermore - The Obsidian Conspiracy.jpg

NEVERMORE: The Obsidian Conspiracy

09 scorpions.jpg

SCORPIONS: Sting in the Tail

10 Unitopia.jpg

UNITOPIA: Artificial

11 vandenplas2010cd.jpg

VANDEN PLAS: The Seraphic Clockwork

 

"Be happy, be safe and don't let anybody make you afraid of anything!"

 

11:52 Gepost in Actualiteit | Commentaren (1)