21-07-11

Njord

Met een ab-so-luut fenomenale reis vers achter de kiezen en ook een beetje futloos zit ik hier aan mijn klavier. Murw geslagen door een enorme hoeveelheid indrukken. Van schoonheid vooral. Ongereptheid, zuiverheid en positivisme. Je voelt me al komen…inderdaad het tegenovergestelde van zowat alles wat ik voor tien dagen heb achtergelaten. Je zou voor minder.

Maar ook vol herinneringen aan beelden voor eeuwig en een dag op mijn netvlies gebrand. Herinneringen aan momenten van gezelligheid en vriendschap in het toch zeer heterogene reisgezelschap. Veeleer van tijdelijke aard natuurlijk, maar daarom niet minder waardevol.

Daarenboven een roetsjbaan aan emoties die opgeroepen werden door een veelheid aan visuele indrukken, nog extra in de verf gezet door een uitzonderlijke hoeveelheid aan excellente (en eerder uitzonderlijk) weersomstandigheden. Dit was mogelijk de mooiste reis van mijn leven.

norway_flag-1920x1200.jpg

Na vorig jaar heb ik de smaak goed te pakken. Minstens eenmaal per jaar een deftige reis maken naar het buitenland. Bij voorkeur een land dat verder geëvolueerd is dan ons tijdelijke kader. Ik dacht eerst aan Liberia of Sierra Leone maar om alle risico’s uit te sluiten werd het dus Noorwegen. Met alle shit en gedoe die wij ons het laatste jaar in de nek hebben laten spuwen was ik toe aan een land dat gestructureerd functioneert, proper is en nog niet al te bezoedeld door milieu en andere invloeden. Ik bedoel maar: zo ver mogelijk verwijderd van ons politiek en sociaal moeras. Ook voor de natuur, cultuur en historiek natuurlijk. Indien mogelijk ook af en toe een vette lokale hap en als het kan een plaatselijke pils. Is dit teveel gevraagd?

Norge Logo 1 B.JPG

De verwachtingen waren bijzonder hoog gespannen maar met een ingebouwd gevoel van cynisme en argwaan. Tot je dan in Noorwegen bent…. Alle cliché’s worden dan gelijk bevestigd en daar sta je dan toch even van te kijken want de eerste indrukken waren al gelijk meer dan positief. De verdere ontwikkeling van de reis drukken je dan nog maar eens op de feiten: ja, mogelijk is dit het mooiste land van de wereld. Mogelijk is dit het land met de gelukkigste mensen te wereld. Mooi volk en proper op zijn eigen ook. Beetje aan de kostelijke kant ook, ja. Maar bovenal: voorzien van een haast onbevattelijke schoonheid van natuur. En ter persoonlijken titel: komt een handvol van mijn favoriete bands nu ook niet toevallig uit Noorwegen?

Noorwegen 1 1441 rand.JPG

Een zillioen (enfin, 3654 precies omdat u het toch altijd vraagt) foto’s  moeten nu uitgesorteerd worden. Dus schrik niet als er in het binnen afzienbare tijd (!) te publiceren verslag enkele fotootjes staan. Later volgen daar de Picasa galerijen van, u kent ze ondetussen wel. Dus nog niet wanhopen: het zal wat tijd vergen, maar het zou wel eens best mooi kunnen worden…

Voor wie hier nieuw is (hallo reisgenoten): alles zal keurig, bijtijds en duidelijk worden uitgelegd. Even geduld dus nog! Bij Odin!

Commentaren

Ik dacht het wel: die komt super enthousiast terug van de reis naar Noorwegen. Ben benieuwd naar het verslag én beeldmateriaal!

Gepost door: Edith | 21-07-11

Idd, wij zitten al weken te wachten op die fotoos !
Zekere vanaf vandaag ...

Gepost door: Barbara | 23-07-11

De commentaren zijn gesloten.