10-09-11

Dem Schönen begegnen...

 

Dresden logo.JPG

Daar stond ik dan: licht doorregend met een blik op halfzeven, met een vinylplaat en wat ander antiquariaatbuit in een plastiek zak en met de andere hand beschermend over mijn camera. Zeker geen doordeweeks zicht tijdens een na-zomerse citytrip.

Leuk om zo deze geweldige zomer af te sluiten alvorens aan de laatste etappe van dit jaar te beginnen. Na een mislukte poging om vorig jaar Berlijn te verkennen wegens te laat, was ik er dit jaar als de spreekwoordelijke kippen bij om de pijlen tijdig op Dresden te richten. Dresden, toch ook een flink eind van het eigen nest verwijderd en bijgevolg gekoppeld aan een lange – in dit geval busrit, stond ook al even op mijn to-do lijstje.

Beetje vreemde stad, moet ik opmerken als ik op de vrije momenten door de stad dwaal. Een mengeling van heropgebouwde gebouwen uit de rijke Barokperiode, een hoop gebouwen uit het creatieve (…) DDR tijdperk, enkele zeer recente gebouwen die getuigen van doordacht en toch kunstzinnig omgaan met beton en vooral veel glas en als toetje: de Frauenkirche, welke tussen 1993 en 2005 terug is opgebouwd tot het belangrijkste en meest attractieve gebouw van de stad. Daarvoor hebben de Dresdner bijna 48 jaar op een hoop stenen moeten kijken. Maar ere wie ere toekomt: het is adembenemend en voor de oudere generatie van de stad zeer emotioneel om dit gebouw terug in zo goed als originele staat te zien. Bovendien is de stad – nu toch nog – voorzien van de nodige ademruimte in de vorm van parken en smaakvolle pleinen om de toch wel grote hoeveelheid toeristen op te vangen.

Kunstakademie 02 logo 1.JPG

Zeer weldra een verslag over deze frivole uitstap (ja, als een echte culturo!) naar het ‘Florence aan de Elbe’. En neen hoor; van de vijf dagen was er maar eentje wat minder qua atmosfeer. Er viel af en toe een aardig buitje uit de lucht welk het programma een beetje verstoorde maar men is daar wel wat gewoon.

De Deutsche Gemütlichkeit die ik uit een ver verleden gelijk herkende, enkele dagen uitstekend weer en een compatibele hoeveelheid nat en droge voeding maakten er een fijne uitstap van.

 

Tot zeer binnenkort!

Chüss!

Commentaren

Weerom een fijn verslag kerel. Het leek me echt de moeite . Toch ben ik benieuwd naar de vinyl plaat !!!!!!!!!!!
See You

Gepost door: l'Homme des Bois | 20-09-11

Dag Kris,

Ter info : ik heb verleden week een mailtje gestuurd naar je gewone adres.
Wellicht nog geen tijd gehad om te kijken ...
Maryse

Gepost door: maryse | 30-09-11

Dag Kris,

Ter info : ik heb verleden week een mailtje gestuurd naar je gewone adres.
Wellicht nog geen tijd gehad om te kijken ...
Maryse

Gepost door: maryse | 30-09-11

Maryse,

Ik heb geen bericht gevonden....indien gewenst: mail me op 'thetarkus1@gmail.com', die lees ik elke dag (meermaals). Toch bedankt om mijn blog te vinden! ;-))==

Gepost door: tarkus | 30-09-11

De commentaren zijn gesloten.