25-10-11

Vrouwen, dàt zijn pas mannen!

mfvf

Of neen, zo'n vaart zal het gelukkig niet lopen...

Terwijl het dit laatste weekend ronduit fantastisch weer was om een heerlijke wandeling te maken, riep de plicht om deel uit te maken van het 9e Metal Female Voices Festival weerom té luid. Omdat de zin in dit evenement bijzonder groot was, werd vrijdagavond er ook maar bijgepakt. Dit resulteert dan in drie ritjes Wieze en terug, gelukkig af en toe in goed gezelschap.

Van de 25 aantredende bands waren er weer een hoop tot dan onbekend volk bij. De ervaring leert me echter dat er zelden bands zijn die écht ontgoochelen of het moest zijn dat hun aanpak helemaal je stijl niet is maar dat is dan weer een kwestie van smaak.

Ondanks de overkoepelende noemer werd er ook dit jaar uit diverse vaatjes getapt. Van doom en gothic en death tot power- en traditionele heavy metal. Uiteraard waren alle bands voorzien van een feminiene inbreng, ook al situeerde die zich soms om het tweede plan.

Voorzien van een haast perfect geluid - net zoals thuis, al durven de meningen daarover al eens verschillen - leverde dit imposante optredens op. Meer complexe bands, zoals Therion, klonken hemels. Brutere bands als Dylath-Leen of System Divide klonken heftig maar verzonken ook nergens is een brij van geluid.

Ondertussen al fysiek volledig gerecupereerd en met een ton foto's op zak, is er wel even wat werk aan de winkel. Mijn trouwe lezers zullen zeker dat geduld kunnen opbrengen.

 

07:21 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.