06-05-12

Damian Wilson, De Rots, 05/05/12

Omdat de avond er anders maar triestig dreigde uit te zien, zakte ondergetekende maar af naar De Rots, de 'euh' in de branding als je eens een avondje wil uitzakken met fijne muziek en af en toe een boeiend bandje binnen handbereik.

Dat Damian Wilson daar in december j.l. nog optrad is bijlange niet vergeten. Zaterdag was hij er wéér en dat trok me dan toch over de lijn om naar de stad af te zakken.

Niet echt veel volk maar voldoende om er een gezellige boel van te maken. Ook niet veel veranderd qua aanpak van de man zelve maar dat hoeft dan ook niet. Ik denk dat hij er zelf ook meer dan voldoende genoegen in schept om enkel gewapend met een gitaar en enkele liters thee zijn hectische loopbaan even een andere wending tegeven. Het Threshold album zou bijna rond moeten zijn en ook Headspace, de andere progressive band waarin hij actief is, draait op volle toeren. Voor de Londenaar een kleine moeite om Vlaanderen en Nederland, waar hij toch zeer geappreciëerd wordt, even te bezoeken.

04 Damian Wilson 036 fxx.jpg

Wilson greep uiteraard vooral uit zijn solorepertoire, en daarvoor verwijs ik graag naar mijn eerdere post van december 2011 waarin ik dieper in ga op zijn muzikale escapades. De goede man nam deze keer wel erg veel tijd voor zijn onderhoudende praatjes waardoor er af en toe toch de roep kwam om voor de verandering toch nog eens een nummer te spelen. Ik stelde me dan ook soms de vraag of hij ons of verbaal, of muzikaal kwam entertainen. Hoe dan ook, het is altijd een genoegen om Damian Wilson aan het werk te zien, een en ander bij te leren over hoe een perfecte kop thee te zetten en een praatje te maken met deze sympathieke en joviale reus.

Bovenal echter kijk ik met de grootste nieuwsgierigheid uit naar het nieuwe Threshold album en tour. Hoe onderhoudend hij ook mag zijn als troubadour, Damian komt pas volledig tot zijn recht als frontman van Englands grootste progmetal band.

01 Damian Wilson 066.JPG

02 Damian Wilson 051.JPG

03 Damian Wilson 033.JPG

05 Damian Wilson 067.JPG

14:54 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.