22-01-13

Update!

Hoi,

 

Mijn blog in een nieuw kleedje, ander kleurtje, nieuwe look dus.

 

Wat technische problemen met het updaten van de reviews deed me de moed een beetje in de schoenen zinken maar na héél wat geklooi en geëxperimenteer op een 'phantom-blog', ben ik er toch uitgeraakt.

Ok, nog niet 100% mijn goesting, maar ik heb weer heel wat bijgeleerd (en heel wat koffie gedronken en slapeloze nachten doorgesparteld - vooral voor u maar ook een beetje voor mij). Dus de eerste dagen en weken nog wat finetunen om deze nieuwe template naar mijn hand te zetten.

 

Ik moet dringend ceedeekes gaan bespreken en doen alsof ik er iets van ken. Concerten komen er aan maar het zal pas tegen medio maart zijn dat dit goed op gang komt.

Geniet ondertussen nog wat van het heerlijke winterweer en check af en toe eens op uw vertrouwe internetadres. Wie weet schud ik vandaag of morgen iets uit de mouw.

 

Tijd, tijd, tijd, altijd te kort.

 

050 83 Vangsnes Sognefjord.JPG

 

18:55 | Commentaren (0)

15-01-13

ok, dit is toch leuker om te zien

Londen 2012 2 043062012.jpg

08:11 | Commentaren (0)

01-01-13

Don't let the sound of your own wheels drive you crazy!

2012 zit er op.

Het was een woelig jaar, en daarmee zeg ik eigenlijk nog niets.

De Aarde is niet vergaan maar soms leek het er wel even op. ‘Een lach en een traan’ pleegt men dan te zeggen. Een hoop voorziene en onvoorziene renoveringswerken werden uitgevoerd aan mi casa, gelukkig allen met een algemene tevredenheid tot gevolg.

Minder concerten dan normaal van mij verwacht wordt, evenzo wat festivals betreft. Of daar veel wijziging in gaat komen is nog onduidelijk. Niet dat de interesse er niet meer is maar sommige dingen ervaar ik stilaan als enerverend, storend of gewoon ‘lastig’. De verplaatsing, het wachten, kortom ‘het gedoe’. Meermaals beken ik dan tegen mijn gezelschap dat ik die avond evengoed in de zetel met een kop thee (!!) van die muziek had willen genieten.

Dit wil niet zeggen dat de magie en energie van een liveconcert thuis te evenaren valt. Daarom staan we ook voor 2013 scherp en in de startblokken om zoveel mogelijk  bands te kunnen zien. Weliswaar wat selectiever dan voorheen. Ik durf nu reeds stellen dat ik uitkijk naar Graspop 2013, dit na een jaar overgeslagen te hebben.

Twee niet onaardige Grote Excursies staan ook reeds gepland ende geboekt. Daarover zal na datum uiteraard voluit kond worden gedaan via dit medium. 2013 wordt dus hopelijk een beetje herademen na het te drukke en claustrofobische 2012 en dat is hiermee de voorlaatste keer dat ik dat jaar vermeld.

Ik heb zelfs toch zin om mijn cd-jaarlijstje te lanceren, noblesse oblige!

anathema-weather.jpg 

Mijn favoriete cd van vorig jaar was ongetwijfeld ‘Weather Systems’ van Anathema. Dat ze ook toen de Trix met momenten muisstil kregen, zegt genoeg.  Verder vermeld ik nog enkele schijfjes die zeker indruk hebben gemaakt op mijn persoon, niet in volgorde.

amberiun-dawn-.jpgandromeda.jpggotthard.jpgheadspace.jpgAMBERIAN DAWN wist hun geluid licht om te buigen waardoor de songs meer gebald, energiek en dus vooral memorabel zijn. GOTTHARD kwam met 'Firebirth' helemaal terug met een uitgebalanceerd album. Helaas moesten ze voor de Biebob cancellen.

HEADSPACE met als frontman de alomtegenwoordige Damian Wilson bracht mogelijk het beste progmetalalbum van 2012 uit. Lange epische en meeslepende songs, veel straffer dan het nieuwe Thresholdalbum dat zich eerder in de middelmoot bevind en minder verrassend is. ANDROMEDA uit Zweden vraagt zoals gewoonlijk iets meer aandacht en inzet van de luisteraar maar geeft na verschillende luisterbeurten zijn geheimen wel degelijk prijs.

Kamelot-Silverthorn.jpgmagnum.jpgsabaton-carolus.jpgstorm-corrosion-.jpg

Spannende tijden voor KAMELOT nadat ze met nieuwe zanger Tommy Karevik terug in de schijnwerpers traden. Een schot in de roos ookal is 'Silverthorn' muzikaal niet altijd even spannend. MAGNUM is een 'household name' bij Tarkus, dus moet het al flink scheef zitten alvorens de relatie stuk gaat. 'On the 13th Day' is gelukkig een hééérlijke cd vol traditionele 'pomp & circumstance' ondersteund door stevige gitaarriffs en het stemgeluid van Bob Catley.

SABATON rukt onversaagd verder op in powermetalland. 'Carolus Rex' is het huidige hoogtepunt van de band. Ik zie deze jongens ooit nog headlinen op GMM...  STORM CORROSION is een samenwerking tussen Opeth's Michael Ackerfeld en Steven Wilson, de man zonder wie blijkbaar alles zou stilstaan aan de progzijde van het muzikale spectrum. Stukken interessanter dan Wilson's muzikale Spielereien maar hyper emotioneel en vooral bevreemdend.

paradise lost.jpgTestament-album-cover.jpgtaab.jpgxandria-neverworlds-end.jpg

PARADISE LOST levert met 'Tragic Idol' af waar ze het best in zijn: doom & gothic', op zich niets om blij om te zijn maar eigenlijk is hun nominatie vooral omwille van de 'return to form'. TESTAMENT's 'Dark Roots of Earth' is zeker het hardste album dat in huis kwam. Mijn favoriete thrashband beukt én swingt als nooit tevoren en speelt bovendien op GMM'13!  IAN ANDERSON (Jethro Tull) verbaasde ons, oude proggers, met een vervolg op het originele 'Thick as a Brick'. En weet je wat? Deze is leuker, bevattelijker en pijnlijk actueel.  XANDRIA met 'Neverworld's End' legde de lat voor de collega dames ontzettend hoog met een cd die bol staat van bombast, orkestratie maar vooral opzwepende powermetal.

Wie leverde niet af in 2012?

Rush_ClockworkAngels_DC.jpgRUSH' nieuwste werk werd op voorhand al geboekt als dé revelatie van 2012. Classic Rock Magazine bejubelde de nieuwe telg nog voor de conceptie van het kleinnood. Helaas kan ik me na zoveel luisterbeurten niet vinden in deze cd. Ok, het is herkenbaar Rush maar geen enkele song blijft hangen en soms denk ik dan " Geddy, hou nu even uw bek.." Dat het ooit nog zover zou komen...

  

Het beste concert van vorig jaar? Wel, ik heb er niet zo heel veel gedaan en zeker niets gezien dat mij ontgoochelde. Uiteraard Anathema, maar om even in tegenpolen te denken: Judas Priest was toch ook echt fantastisch. En Uriah Heep! ...

Als je dit leest is 2013 al goed een dag bezig; laat de rest maar volgen!

11:51 | Commentaren (0)