30-05-13

Beyond The Labyrinth geeft je vleugels!

Even wat reklame...

 

Official%20Band%20Picture.jpg

(foto: Beyond The Labyrinth)

 

 

09:37 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

27-05-13

Beyond The Labyrinth, Wondelgem, 25/05/13

Ik had zaterdag jl. niet alleen de eer maar vooral het genoegen om aanwezig te mogen zijn op de voorstelling/try-out van de band BEYOND THE LABYRINTH. Een zeer ingrijpende personeelswissel en uitbreiding heeft er toe geleid dat mijn favoriete ‘classic rock’ band uit de lage landen als het ware een frisse start heeft genomen. Ik aldus naar het feeërieke Wondelgem bij Gent.

 

Een warme ontvangst wachtte mij en een klein (select? Bah, neen) gezelschap dat tevens geofferd zou worden op het altaar van BTL. Of zoiets. Enkele bekende gezichten van bij vorige BTL-events, Biebob en Graspop e.d. leidden er toe dat het al snel erg, ja, heel erg gezellig werd.

 

Met een kloek biertje in de hand ging het al snel over in een haastig bijpraten over wie, waar en vooral wanneer te zien is in de nabije toekomst en een onvermijdelijk geouwehoer over bands, albums en faits divers aan die materie gelinkt. Kei-f*cking-plezant om nog eens met gelijkgestemden en goed (of beter) geïnformeerden te kunnen converseren over ons geliefde onderwerp, nl. rock’n’roll, baby, en liefst van het zwaardere soort. Maar dat was niet het belangrijkste natuurlijk…

 

Geert Fieuw, initiator, gitarist en vooral geestelijke vader van de band, presenteerde ons de twee nieuwste videoclips van de band. ‘Healer’ circuleert al enkele weken op het net en als verrassing kregen we een hele nieuwe in de vorm van ‘Shades of Blue’, een aangrijpende ballade met een sobere begeleiding op piano en vooral de pakkende vertolking door nieuwe zanger/gitarist/frontman Wim Nees.

Een heerlijk nummer en ongetwijfeld een toekomstig hoogtepunt in de volgende concerten (tot naderhand geen noemenswaardige in 2013, helaas). Iets na tien uur nam de band de wapens op om ons een miniconcertje te presenteren.

 

beyond the labyrinth

beyond the labyrinth

beyond the labyrinth

 

Vanaf de band ‘Pure Sabotage’ inzette was duidelijk dat er gewerkt was aan het arrangement van de song. Later zou blijken dat de meeste songs uit het live-repertoire een make-over hadden gekregen. Door Wim’s bijdragen op gitaar (en o wat is die goed!) en niet te vergeten: een full-time keyboardspeler in de vorm van Sjoerd Bruyneel, heeft de band m.i. eindelijk voldoende firepower om de muziek live recht aan te doen.

 

beyond the labyrinth

beyond the labyrinth

beyond the labyrinth

beyond the labyrinth

 

Het geluid was dan ook bijzonder goed. BTL’s muziek dient nu eenmaal gedragen te worden door een volledige band en in het verleden werd er al teveel beroep gedaan op hulpmiddelen of tijdelijke oplossingen. Dit siert langs de ene zijde de creativiteit en toont het doorzettingsvermogen van de band maar liet mij als toeschouwer soms wat op mijn honger zitten.

 

De set bevatte verder nog ‘Fear’s the Killer’, ‘In Flanders Fields’, het excellente ‘The Healer’, met verrassend sterke harmony zang, een akoestische uitvoering van ‘Oceans apart’, het intieme en nu al fel bejubelde ‘Shades of Blue’, ‘Wings’, waarbij Wim en Geert mekaar vonden in een bijna over the top gitaarduel in de finale (me like!) doch helaas zonder de figuranten uit de videoclip.

 

beyond the labyrinth

beyond the labyrinth

beyond the labyrinth

beyond the labyrinth

 

Drie klassiekers uit het repertoire sloten de set af, nl. ‘The Girl with the X-Ray Eyes’, ‘Tomorrow is Gone’ en ‘Beyond the Labyrinth’. Tot op heden stuk voor stuk blijvers in de live sets.

Complimenten werden in het rond gestrooid en de schouderklopjes waren terecht verdiend want wat BTL hier neerzette in een kleine locatie maar met grote middelen was gewoon een geweldige prestatie. Ik wil ook een speciale vermelding voor de ritmesectie met Gerry Verstreken op bas en Michel Lodder op drums. Zij zaten deze avond wat weggestoken achteraan maar leverden perfect hun werk af.

 

De verleiding om hier te gaan zeveren over verder potentieel van deze band is groot maar dan zou ik al te snel vervallen in de oude clichés. De media, de trends, de commercie, het live circuit,… ik wil het er gewoon niet over hebben.

Toch kan ik elke lezer van deze blog, en iedereen die het verder wil horen, adviseren om bij een gelegenheid Beyond The Labyrinth te gaan ontdekken door middel van hun video’s op YouTube, aanschaf van een of meerdere van hun drie studioalbums, of, en dat zou ideaal zijn, ze live te ondergaan.

 

De band zal zich nu vooral focussen op het vierde album en voor zover ik kan afleiden uit het enthousiasme en de getoonde capaciteiten, kan ik daar enkel maar vrolijk van worden en nu al beginnen met reikhalzend uit te kijken!

http://www.beyond-the-labyrinth.com/Beyond_The_Labyrinth_...

https://www.youtube.com/watch?v=cwGRNd16jPE

10:26 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

22-05-13

Op een zeldzame lentedag...

P1060628.JPG

23:26 | Commentaren (0)

The Man in the Back

Trevor Bolder.jpg

db73bolderspiders.jpg

DAVID BOWIE & THE SPIDERS FROM MARS (1971 - 1973)

URIAH_17.JPG

URIAH HEEP (1977 - 2013)

23:16 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

21-05-13

When The Music's Over

070630 Arrow Rock deel 1 120.jpg


Before I sink into the big sleep

I want to hear

The scream of the butterflyThe+Doors1.jpg


11:36 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

03-05-13

South of Heaven...

slayer,jeff hanneman

https://www.youtube.com/watch?v=tnu1A4YMq0Y

15:52 | Commentaren (0)