16-11-13

Kamelot, Revamp & Tellus Requiem @013, 15/11/13

kamelot,revamp

 

Yep, het werd stilaan tijd om nog eens een concertje mee te pikken.


De redelijk mager gevulde agenda biedt ook maar weinig soelaas naar de toekomst toe, dus het is genieten als we eens weg zijn. Naar ‘Olland potverdorie!


Kamelot kunnen we op gepaste tijden aan het werk zien; om de twee jaar staan ze zeker wel ergens geprogrammeerd. Deze bezetting en tour passeerden al ‘bij ons in den Trix’, dus hat zou op zijn minst een herhalingsoefening worden. Gelukkig was het niet zo, er waren enkele leuke verrassingen.

Bovenop de aangename sfeer die er steevast heerst in (Popcentrum) 013 en Tilburg zelf, was het redelijk fijn om op deze avond ook nog het Noorse Tellus Requiem én Revamp aan het werk te zien.


De jonge noren brachten het er vrij goed vanaf. Epische powermetal die vrij complex klonk en met de nogal lange nummers soms wat moeilijk om volgen, maar ze werkten wel heel hard aan de weg. Soms leek het of ze wat teveel hooi op de vork nemen, maar het bleef ondanks alles toch boeien.


REVAMP is volop bezig aan de verovering van de Lage Landen en Europa en hopelijk de wereld. Ben ik hier dan zo wild van? Ja en neen.

Op het recentste MFVF was Floor Jansen en band een absolute knaller; vrijdag spatte het wat minder van het podium, mijn gedacht. Ok, de band deed zeker zijn werk, maar nu draaide het wat meer om de songs dan om de presentatie en daar wrong het een beetje bij mij.


kamelot,revamp

kamelot,revamp


Revamp heeft een eigen geluid en zeker een eigenzinnige stijl. De nummers van het nieuwe album zijn echt niet zo simpel en hebben allemaal een redelijk zware ondertoon qua inhoud en muzikale aanpak.

Uitgezonderd op het oudere ‘My Curse’, was het soms moeilijk om bij de les te blijven. Floor klonk ook niet zo krachtig en het donkere podium hielp ook al niet echt om de band te laten scoren. Al bij al viel het nog mee, maar alle ogen en oren waren natuurlijk op de hoofdact van de avond gericht.


kamelot,revamp

 

KAMELOT heeft zich al jaren comfortabel genesteld in het clubje van stijlgenoten als Edguy en de Rhapsody varianten. Het belangrijkste verschil is wel dat we Kamelot regelmatig te zien krijgen en de anderen eerder zelden – of het moest op een festival zijn, ja ik weet het.


Voor Kamelot ben ik dan ook sneller geneigd om eens buiten te komen. Met het al niet meer zo verse laatste album ‘Silverthorn’ in de achterzak en een ruim repertoire om uit te grabbelen, kan deze band best een avond vullen met enkel hoogtepunten. En dat deden ze dan ook deze avond.

Wat een concert! Dit was nu eens afgewerkt tot in de puntjes. Belichting, decor, verrassingen links en rechts, een band in topvorm en een uitverkochte zaal. Dit was toch allemaal redelijk perfect. Toch?


Jazeker.


kamelot,revamp

kamelot,revamp

kamelot,revamp


Met deze keer Alissa White-Cluz van de band The Agonist als vaste backing/duo-zangeres zat het al helemaal goed. Dit meisje kan zowat alles aan en is bovendien voorzien van een stevige grunt; zoals we in haar eigen band al konden horen.

kamelot,revamp

kamelot,revamp

kamelot,revamp


Hiermee leverde ze Tommy Karevik perfect van wederwoord op bvb ‘Sacrimony’. Zij zong trouwen ook de cd in, maar de echte fans weten dat uiteraard allemaal.

Wie ook op de cd een strijkje kwam afleveren, is het collectief Eklipse, een stel meiden die ook het visuele aspect wat kleur gaven en uiteraard op twee songs (‘Don’t you cry’ en ‘My Confession’) een stukje meespeelden.

kamelot,revamp

kamelot,revamp

kamelot,revamp

kamelot,revamp


Ook extra was de aanwezigheid van Marcela Bovio van Stream Of Passion tijdens The Haunting. Wie had gerekend op Simone was er dus aan voor de moeite, maar Marcela moet zeker niet onderdoen voor het originele. Mooi, mooi!

Uiteraard was er ook ruimte voor een hand vol Kamelotklassiekers zoals ‘Forever’, ‘Centro of the World’ of ‘Karma’.


kamelot,revamp

kamelot,revamp

kamelot,revamp


Er werd ‘feestelijk’ afgesloten met ‘March of Mephisto’, waarbij er (weer) niet op wat extra vuurwerk werd gekeken. Dit nummer gaat al enkele jaren mee als afsluiter, dus hierbij wisten we gelijk hoe laat het was.

Tijd om naar huis te gaan dus.

kamelot,revamp

 

kamelot,revamp

kamelot,revamp

kamelot,revamp

 

kamelot,revamp

15:35 Gepost in Muziek | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.