01-11-14

Threshold, 31/10, Biebob

 

threshold-for-the-journey.jpg

 

Een keer Threshold teveel, het kan.

Met ‘Wounded Land’ bracht deze Britse progressieve metalband ruim twintig jaar geleden een mijlpaal af in de ontwikkeling van het genre. Live was het ook altijd een spektakel want het was toch echt allemaal heel erg nieuw. Vrijdag konden ze me helaas niet echt boeien.

Na een matige set van nieuwkomers SILENT WEDDING en een iets meer gepeperde show van OVERTURE, was het de beurt aan THRESHOLD.

Ok, het was de aftrap van de tournee ter ondersteuning van het nieuwe album ‘For The Journey’, maar met die songs nog niet echt onder mijn pandak verwerkt, was het eerder kijken waar het allemaal naar toe ging. Daarenboven was ‘March of progress’ zo een geweldig album, heel melodieus en toch krachtig, waardoor dit wederom moeilijk te overtreffen zal zijn.

t02.jpg

t04.jpg

Gelukkig werd er fel geopend met ‘Slipstream’ en konden we af en toe aanpikken met o.a. ‘Pilot in the Sky of Dreams’ waardoor de aandacht nog enigszins gaande bleef.

Gelukkig is er dan nog altijd zanger Damian Wilson, met voorsprong de meest joviale en spontane frontman die een band zich wensen kan. Gitarist en oprichter Karl Groom keek regelmatig naar toetsenist Richard West om begrip te vinden voor Damian’s uitspattingen.

t08.jpg

t20.jpg

Tussen zijn tekstpartijen was hij dan ook regelmatig te vinden tussen het publiek; handjes schudden, grappen, verbroederen, noem het zoals je wil.

Vocaal en instrumentaal viel er weinig op aan te merken, maar het zal aan mij gelegen hebben dat de nieuwe songs nog niet echt tot hun recht kwamen. Met slechts enkele uitstappen naar het verleden, was het dus wel een taaie brok.

Threshold blijft een unieke band; er zijn immers niet zoveel Engelse bands in het genre, en hun geluid blijft ook onmiddellijk herkenbaar.

Met een mooi vinyl exemplaar van 'Wounded Land' onder de arm keerde ik dan ook tevreden maar weinig onder indruk naar huis.

t14.jpg

t27.jpg

t25.jpg

 

12:05 Gepost in Muziek | Commentaren (2)

Commentaren

Het was me haast ontgaan dat Threshold kwam, en toen ik het wist was het te laat om te gaan uitzoeken of ik er überhaupt ging geraken - zo jammer dat deze heren niet in pakweg Trix spelen;.

Fijn verslag dat me nu natuurlijk doet spijt krijgen dat ik er niet bij was... En Damien weer in goede doen lees ik, handjes schudden incluis ;-)

Volgend Threshold-concert MOET ik er weer bij zijn! Opdracht voor mezelf ;-)

Het nieuwe album ligt hier nog steeds op de stapel te beluisteren CD's maar ik zal die eens snel helemaal bovenaan leggen zie.... ;-)

Gepost door: Mark Van Mullem | 01-11-14

Al zijn die nieuwe songs blijkbaar live nog niet helemaal overtuigend ?

Gepost door: Mark Van Mullem | 01-11-14

De commentaren zijn gesloten.