20-07-15

Scandinavië City Trip XXL Pt5

 

BANNER BLOG.jpg

Grote Scandinavische hoofdsteden tour 2015 

5. Van Oslo via Frederikshaven naar Hamburg en retour

SLOT

 

Zaterdag 06/06

Als ik ’s morgens op het dek kom, is de lucht grijs en gaat het water meer te keer. Geen storm maar verre van aangenaam. Temperatuursgewijs nog alles ok maar dit voelt toch aan als het einde van deze veel te korte en in verhouding te vermoeiende reis. Is het daarom gedaan? Bijlange nog niet.

Na aankomst in Fredrickshaven in Noord Denemarken, vatten we de trip naar Hamburg aan. Hamburg zullen we ook kort even bezoeken. Ondertussen is het weer alweer aan onze zijde. Gott mit uns!

Aan het Hauptbahnhof is het waanzinnig druk maar we weten ons te bevrijden om de stad in te trekken. We bezoeken wat kerken, Sanct Jacobi & Sanct Petri waar ik noch warm noch koud van word.

SCANDI 3 098.jpg

SCANDI 3 077.jpg

Boeiender is het op het Rathausmarkt waar een drukte van jewelste heerst. In onze vrije tijd hang ik uit aan de Alster, het kleine binnenmeer in de stad. Ik zoek later de grote Alster nog op maar eigenlijk is dit allemaal veel te druk. Teveel verkeer – Duitse patserwagens à volonté.

Ik geniet nog van een ijsje en het schone volk dat zich graag laat zien maar stilaan heb ik het gehad. Iedereen mooi op tijd terug op de bus naar het hotel even buiten de stad. Daar krijgen we onmiddellijk te horen dat we een lange nacht kunnen slapen.

SCANDI 3 103.jpg

SCANDI 3 128.jpg

In een rustige voorstad, een Ramada hotel, dus top! We vertrekken de dag er op pas om 0930u, wat echt verwennerij is.

En dan wil ik wel terug naar Stockholm of Oslo want het is een stralend blauwe lucht en heb nog wat kledij op reserve… helaas. Het zit er op.

Een voorspoedige terugreis – wegens zondag – maakt dan dat we op een redelijk uur terug op de diverse afstapplaatsen waren.

Begin dit maar eens te vertellen aan de mensen – iedereen had er hetzelfde idee over.

Dit was een uitzonderlijk trip, dat staat vast. Of ik het iemand aanraad? Ik weet het niet. Verwacht je aan strakke vertrek en aankomsttijden, korte verblijven, beetje tempo maken ter plaatse en enkele korte nachten. Wat praktisch inzicht en flexibiliteit helpen ook.

Als jongste (man) aan boord ging me dit allemaal wel goed af, en onze senior, bijna 80, kon wegens een uitzonderlijke fysieke toestand mij vlot voorbijhollen. Of dat bij iedereen zo was, durf ik te betwijfelen.

Het zal maandag ochtend wel een pak minder geweest zijn bij velen. Bij mijn buurtje stond alvast een eerste werkdag op het programma. Zelf nog twee dagen chillen, was en strijk en prepareren voor mijn eigen terugkeer naar de zoutmijnen.

Het is niet altijd eenvoudig. Volgende uitstap zal toch wat meet chillen zijn en minder 'onderweg' zijn, mijn gedacht.

SCANDI Pana 115.jpg

 

Commentaren

Het zit erop, nu nog een strandvakantie om,zoals je zij,te chillen op bv het Bouvet eiland.(grapje)
Doei
Ps waar vind ik deel 1?

Gepost door: N. Guido | 26-07-15

Gewoon even terug in de tijd gaan en/of selecteren in de linkerkolom!

Gepost door: Tarkus | 26-07-15

De commentaren zijn gesloten.